Geef het perfecte Sinterklaasfeest

Dit jaar is het jouw beurt in je familie of je vriendengroep. Jij moet op 5 december het jaarlijkse sinterklaasfeest organiseren. Als je dat nog nooit gedaan hebt en je weet niet zo goed waar je moet beginnen dan zullen de volgende tips je daar zeker bij helpen.

Aankleding: Als je gasten binnenkomen is het wel zo leuk als je huis helemaal in sinterklaas sfeer is. Koop slingers en ballonnen. Als je met elkaar gaat eten is het ook leuk als je de tafel in sinterklaas sfeer hebt gedekt. Koop bijvoorbeeld plastic bordjes met de afbeeldingen van sint en piet, ook leuk voor kinderen. Ook kan je plastic of kartonnen mijters of pieten petten kopen die iedere gast op moet zetten.
Eten: Een belangrijk onderdeel van het sinterklaasfeest is natuurlijk het lekkere snoep wat je maar een periode per jaar eet. Zorg dat je voldoende pepernoten, chocokikkers, taaitaai en schuimpjes hebt. Houd wat apart om te strooien en gooi wat op je gedekte tafel.
Cadeautjes: Als je met kinderen het feest viert is het wel zo leuk als je leuk cadeaupapier hebt en een grote jute zak waar de cadeaus inpassen. Vier je het sinterklaasfeest met volwassenen? Denk dan eens aan het dobbelspel en zeg tegen iedereen dat ze bijzondere surprises moeten maken met leuke gedichten. Zo krijg je vanzelf een gezellige avond.
Sint en Piet over de vloer: Wil je het sinterklaasfeest helemaal afmaken? Zorg er dan voor dat sint en piet bij je thuis komen. Bij een feest met volwassenen kan je zelf verkleed gaan tot hilariteit van je vrienden en als er kinderen bij zijn is het wel zo leuk als er hard op de deur wordt gebonkt en er een echte sinterklaas de cadeautjes komt brengen. Dat vinden alle kinderen heel spannend en leuk!

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>