Sfeervolle Sinterklaasavond

Het vieren van Sinterklaas is een gezellige, oud-Hollandse traditie die niet alleen door gezinnen met kinderen gevierd wordt, maar ook door volwassenen onderling. Omdat voor volwassenen het hele aspect van schoentje zetten en een paard dat op het dak loopt beetje achterhaald is, is cadeautjes met gedichten of een surprise een favoriete manier geworden om het heerlijk avondje te vieren.

Maar ook als je Sinterklaas dit jaar met alleen volwassenen viert, kan het leuk zijn om oude tijden te doen herleven op pakjesavond. En dit hoeft helemaal niet veel tijd te kosten of stress met zich mee te brengen. Een leuke manier om net wat meer sfeer aan Sinterklaasavond te geven, is bijvoorbeeld om zelf pepernoten te bakken. Mocht je weinig tijd hebben: er is tegenwoordig kant-en-klaar deeg verkrijgbaar, want gemak dient de mens. Niet alleen zijn zelfgebakken pepernoten een aangename traktatie, het huis gaat ook nog eens heerlijk naar speculaaskruiden ruiken. Als dat niet gezellig is? En gezelligheid is bij Sinterklaasavond natuurlijk het belangrijkste.

Ook leuk: zorg dat alle cadeautjes, inclusief Sinterklaasgedichten of surprises, in een jute zak verzameld worden, en vraag een van je buren om deze, onder begeleiding van hard kloppen op het raam en luid aanbellen, voor je deur te zetten. Uiteraard moet je zorgen dat de rest van het gezelschap van niets weet, zodat ze net als vroeger weer dat opschrikmomentje hebben bij de herrie van ‘Zwarte Piet’.

Nog meer inspiratie nodig voor extra sfeer op 5 december? Steek de openhaard of kachel aan (indien beschikbaar) en ga voor warme chocolademelk met banketletter tijdens het voorlezen van de gedichten. Als je dan bij een knisperend vuurtje geniet van goed gezelschap en lekkere Sinterklaassnacks, zou je haast willen dat het volgende week weer pakjesavond was.

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>