Sinterklaasgedichten en surprises

We weten allemaal dat het sinterklaas gedicht een groot deel van de voorpret is voor het daadwerkelijke cadeau wordt opengemaakt. Schrijf je over de ontvanger van het cadeau of maak je er een standaard “Sint zat te denken wat hij (.) zou schenken.. gedicht van. Wees dit jaar origineel en koppel je gedicht aan het cadeau! Hoe doe je dit? Een klassieker en altijd populair bij kinderen is het verwerken van een speurtocht in je surprise. Beschrijf in je gedicht steeds een verwijzing waar de ontvanger moet gaan zoeken naar het cadeau. Leidt de ontvanger door het hele huis, dit versterkt de nieuwsgierigheid en het mysterie rondom het cadeau. Het leukst is om de ontvanger constant op het verkeerde been te zetten. Laat diegene zoeken in keukenkastjes, onder bedden en in de schuur. In de laatste regel van het gedicht kan je de ontvanger leiden naar de plek waar het cadeau daadwerkelijk ligt.

Ook een optie is om een suprise te maken waar veel viezigheid  bij komt kijken. Beschrijf in iedere regel van je gedicht wat de ontvanger moet doen om bij het cadeautje te komen. Laat de ontvanger zijn of haar vingers stoppen in mayonaise, papier marche lijm of natte ontbijtkoek. De ontvanger zal het in eerste instantie niet leuk vinden maar zal het toch doen om het cadeautje te bemachtigen. Om de grap helemaal af te maken kan je in de laatste zin van het gedicht zeggen dat het cadeautje gewoon onder de bank ligt en de ontvanger zich helemaal niet vies had hoeven maken. De rest van je gezin, familie, vrienden of collega’s zullen gegarandeerd in een deuk liggen.

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>