Tips voor het maken van een geslaagde surprise

Bij Sinterklaas horen niet alleen pepernoten en chocoladeletters, ook de surprises mogen niet ontbreken. En hoewel niet iedereen even creatief en handig is met schaar en lijm, kun je tegenwoordig echt niet meer aan komen zetten met een doos met snippers erin, waar de ontvanger vervolgens het cadeautje uit moet grabbelen. Een echt geslaagde surprise is iets dat past bij de ontvanger. Daarom is stap één in het fabriceren van een goede surprise om na te gaan waar jouw ‘lootje’ blij van wordt: paarden, nagellak of voetballen. Vervolgens is het de kunst om iets dergelijks na te maken van papier, karton of andere knutselmaterialen.

In de aanloop naar pakjesavond is het dan ook slim om alvast mogelijke knutselmaterialen te verzamelen. Dingen die zich altijd goed lenen om in een surprise te verwerken, zijn WC-rollen, keukenrollen, lege dozen, oude kranten en lege melkpakken. Een lege schoenendoos met vier keukenrollen eronder kan bijvoorbeeld al de basis zijn voor een heus paard.

Naast de juiste, en voldoende, knutselmaterialen, zul je ook moeten zorgen dat je de juiste gereedschappen in huis hebt. Met alleen een schaar kom je doorgaans niet zo heel ver. Zo is de kans best groot dat je een lineaal nodig gaat hebben om de verhoudingen van je surprises kloppend te krijgen, en zijn ook een lijmstift en plakband geen overbodige luxe.

Een gouden tip voor het doen slagen van jouw surprise, is toch wel dat je het idee goed uit moet denken voordat je aan de slag gaat. Neem de tijd om na te gaan wat je wilt maken, hoe je dat kunt maken en welke materialen en gereedschappen je daarvoor nodig hebt. Zo voorkom je dat je op pakjesavond aan komt zetten met een paard met slechts twee benen, omdat je maar drie keukenrollen had en het derde been niet bleef zitten met plakband.

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>